jun 16

Går man for langt? – Hunder med alvorlige handicap omplasseres

Bloggen har endret adresse. Av hensyn til søkemotorer har innholdet på denne siden  blitt flyttet til

http://carinajosefine.com/2011/06/16/gar-man-for-langt-hunder-med-alvorlige-handicap-omplasseres-2/

6 kommentarer

 1. Mamsen sier:

  Nå er du jamen inne på et vanskelig tema, Vennen!
  Men er enig med deg; akkurat det å bestemme når nok er nok ER vanskelig.
  Tenker bare på hvor vanskelig det noen ganger er å ta den avgjørelsen med egne dyr.
  NÅR er det riktig å la de slippe…..?
  Jeg personlig tror at det «reddes» for mange dyr som helst burde ha fått sovne inn.

 2. Heidi sier:

  Dette er et veldig vanskelig tema.
  Det er ikke alltid så lett å se på dyr om de har vondt, og hvor mye vondt de har. Og samtidigt, hvor mye vondt kan/skal og bør en godta at et dyr har, før det går utover livskvaliteten.
  I mange tilfeller er avlivning det beste, uansett hvor brutalt det er.
  Jeg synes ikke en skal gjøre «alt» for at dyrene skal leve uansett handicap. Men hvor mye smerte, tilpasning og behandling en skal kunne si et dyr skal tåle for å ha sjans til å bli frisk, eller leve godt er vanskelig. Spesielt med et dyr en allerede har.
  Men, det finnes jo også sykdommer og skader som er greie å leve med, som med riktig behandling og/eller medisin gjør at dyret har det bra.
  På to av hundene vi har hatt før har vi måtte ta den tunge avgjørelsen om avlivning. Det var vondt, selv om hundene begynte å bli gamle og var syke.
  Jeg tror en ofte går for langt for å redde dyr.

 3. Heidi: Veldig enig med deg. Og det er klart at i de tilfellene hvor medisiner kan hjelpe, er jeg helt klart for det! Tinka kan ikke leve uten medisiner, saa aa si noe annet, ville jo vaere dobbeltmoral.

  Den avgjorelsen er alltid veldig veldig vanskelig. Naar har de ikke bra nok livskvalitet lenger?

 4. Mamsen sier:

  Kjenner du hunden din godt så ser du kanskje når den har flere dårlige dager enn gode..?
  Men vanskelig lell. Vi bestilte vel time til din «Kine» si siste sprøyte 4-5 ganger før vi var overbevist om dette VIRKELIG var det beste for hunden.
  Har litt vanskeligere å forstå at dyr skal lide leeeenge under en behandling fordi mennesker absolutt skal redde «alle».

 5. Zebra sier:

  Jeg må personlig si at denne siden du linket til provoserte meg enormt. Her er det i mine øyne ikke snakk om å øke livskvaliteten til dyrene men pleie sitt eget egoisme.
  Kvalmende:(((

 6. Nochan sier:

  Jeg så en hund på animal planet som manglet forbeina, det ble for mye for meg. Den hadde også en sånn rullestol-ish ting, men den tippet fremover og slo nesa i gulvet når den prøvde å få tak i en matbit og sånn.. Og UTEN den rullestolen så det direkte ut som dyremishandling..
  Jeg så også en katt som fikk nye poter av metall(eller noe), og løp rundt og lekte som om ingenting hadde skjedd, og det virket som de hadde tatt riktig valg der 🙂

  Det er vanskelig å si når man skal la dem for slippe, det kommer nok veldig ann på hunden også. Noen vil sikkert hate å være lam i bakbena mens andre takler det helt fint.
  Man avliver ikke et menneske »bare» fordi det f.eks blir lam fra livet og ned samme hvordan det påvirker livskvaliteten, så jeg syns hundene også burde få en sjangse og dersom det bare ikke går, så burde man la dem få slippe.