apr 12

Frisbee, dag 3 etter operasjonen + litt om mellovgulvsbrokk hos hund

Frisbee kommer til å gi meg hjerteinfarkt eller noe. Vi fikk beskjed på dyreklinikken om å ikke hoppe og sprette, og ikke bjeffe (bjeffing lager press på mellomgulvet.) «Hvordan i alle dager skal jeg få DEN bikkja til å ikke hoppe, og ikke bjeffe?» spurte jeg. «Nei, det regulerer han jo selv» svarte de. Vel… det gjør han altså ikke. Jeg er sikker på at jeg kommer til å finne mine første grå hår snart. Ja, så snart jeg får sovet nok til at jeg kan se grå hår da. Om dagen går jeg med hjertet i halsen og forsøker forgjedes å få Frisbee til å skjønne at han er nyoperert og må være forsiktig. om natten ligger jeg og lytter til pusten hans og står opp og sjekker pulsen rett som det er.

Til tross for mine bekyrminger ser Frisbee ut til å ha det bra. Han er dog trøtt og sliten, og sover en god del mer en vanlig. Han får jo både antibiotika og smertestillende to ganger om dagen, så det er vel ikke så rart. Dessuten gir det meg muligheten til å senke skuldrene litt. Hvertfall til han våkner igjen.

Jeg skal likevel prise meg lykkelig for at jeg har en hund å bekymre meg over. Først etter operasjonen har jeg fått satt meg inn i hva som egentlig var galt med hunden min. Jeg har lest mye, og til og med fått snakket med folk som har erfaring med det (både som eier og dyrlege). Det er slett ikke uvanlig at hunder dør før dyrlegen rekker å operere. Som mamma sa, kanskje bra jeg ikke visste.

Det Frisbee hadde heter altså mellomgulvsbrokk, eller Diaphragma Hernia. Det er rett og slett et hull i mellomgulvet hvor innvoller fra magen kan gli inn i brystkassen. Som regel skjer dette kun hvis hunden har vært utsatt for et sterkt fysisk traume, noe Frisbee ikke har. (Om man ikke regner å kræsje med Carlisha et sterkt fysisk traume?) Farene ved denne tilstanden er flere. Dersom innvoller presser mot hjerte og lunger kan det forårsake pusteproblemer eller pustestopp, mens tarmer eller andre organer (leveren i Frisbee sitt tilfelle) i klem kan miste blodomløpet og bli permanent skadet. Begge deler kan føre til døden for hunden.

Illustrasjon hentet fra www.fetchdog.com


Jeg synes det er enklere å vise hvordan formen hans er på video, enn det er på bilder. Så her kommer en liten snutt som viser litt av dagen i dag.

Jeg vet at jeg er på etterskudd med bilder av Pia sine valper, og jeg har ikke tatt kattebilder på evigheter. Det kommer nok, bare ting går litt tilbake til normalen her «Borti svingen» 🙂

2 kommentarer

 1. Mamsen sier:

  Du har rett, CJ: Frisbee oppfører seg farlig normalt!
  Men han kan jo ikke bindes eller setes i bur heller,
  så vi får bare satse på at han begrenser seg litt sjøl
  når han ikke får mere smertestillende.

 2. gro sier:

  Tror jeg hadde hatt hjertet i halsen jeg også med en nyoperert hund som ikke vil være rolig…hehe. Lykke til 😉
  Godt at han er sitt «gamle jeg» da 🙂 Fortsatt god bedring til Frisbee.