mar 08

Chloe ute i den store verden for aller første gang! (Og nytt kamera!!)

I dag har lille Chloe vært ute for aller første gang. Selvsagt hadde hun sele på seg, så hun ikke skulle rote seg bort. Først syntes hun det var litt skummelt, men hun var nysgjerrig og etterhvert ville hu gjerne se seg litt rundt.

 

Litt usikker…

 

Nysgjerrig!

 

 

Det var nok godt å finne noen kjente der ute i den store store verden:

Lurer på hvor mange måneder jeg kommer til å gå med henne i bånd. Noen sier at stedsansen er utviklet rundt 8 måneders alder. Men åtte måneder gamle katter, er jo fortsatt kattunger, er de ikke? Klumsete, småforvirra og litt dumme? Jeg tviler sterkt på at jeg vil føle meg helt komfortabel med at den lille frøkna skal få gå ut alene på en lang stund… Dere som har katter: Hvor gammel var katten din da den fikk gå ut alene?

Disse bildene er tatt med mitt splitter nye kamera! Et Panasonic Lumix LX5. Jeg elsker det! Nå er snøbilder noe av det vanskeligste jeg tar. Snøen har lett for å bli altfor blå og turkis, og de blir gjerne uklare. Men jeg synes det nye kameraet klarte det fint, enda jeg har enda ikke satt meg inn i de forskjellige settingene. Foreløpig løper jeg bare rundt og klikker i hytt og pine, fordi det er så stas å ikke behøve å holde knappen nede i evigheter for å knipse! Herlig!

Har prøvd kameraet på litt valpebilder og litt annet, og det blir nok en hel haug med prøvebilder her på bloggen etterhvert. For det er så gøy!

7 kommentarer

 1. Ia sier:

  GRATULERER mæ nytt superkamera!! Du kjæm tel å bli gla i IA (intelligent automatic)
  Den er bare såååå super 🙂 Hvis du trykker på menyknappen, får du med en gang opp BURST, så kan du ta masse seriebilder av dyra dine 😉 «Farveeffekt» æ også artig 🙂
  Have fun.

  Klem

 2. Mamsen sier:

  Fine bilder, CJ!
  Bra at du trives med nye kameraet.
  Prøv IA!! Ha, ha, tenk det Ia, «inteligent automatic»…

 3. emma sier:

  hei 🙂
  gratulerer med kvalpar og nytt kamera. 🙂
  min pus var ca seks til åtte månadar då ho dunka på kjøkkenvindauget og bestemte at ho ville vera hos meg. eg kunne ikkje forstå kor ho kom frå men seinare forsto eg at det egentlig var naboen sin katt. (tok litt tid siden han hadde sagt at han ikkje skulle ha ny katt etter at den gamle han hadde hatt vart påkjørd.) eg nekta henne å koma inn men etter kvart sneik ho seg inn i hjertet mitt…
  på den tida var ho for det meste ute. ho hadde med andre ord god nok orienteringssans til å finna vegen heim. det er ikkje dermed sagt at det er smart å sleppa dei ut. for det er jo ikkje sikkert at dei har lært seg å passa seg for bilar. mange redde kattar kryp saman og VERT LIGGANDE når det kjem ein stor, stygg bråkemaskin.
  mange reagerar med andre ord som eit pinnsvin. med same resultat.

 4. gro sier:

  Så flotte bilder med ny-kameraet 🙂 Gratulere 🙂
  Tok en kjapp titt inn på linken, og ble overrsket over hvor lite det var. Trodde alle slike kameraer var «store». Kjekk størrelse når en skal ha det med seg bort. Skal lese mere om det.

  Koselig det bilde med Chloe og Tinka 🙂

  Skjønner godt at du er bekymret for å slippe henne ut alene. Hun er jo vant til å være inne så du slipper sikkert «mas» fra henne om at hun skal ut før hun blir skikkelig vant til det ihvertfall (om du velger å vente). Har lest at det er mange som venter ganske lenge før de slipper katten ut, så du må gjøre hva du føler for. Vi slapp de ut alene etter kastrering.
  Vi var også bekymret da Gilbert (værst med den første) skulle alene ut. Vi begynte smått i begynnelsen, og passet på han. Han var jo selvfølgelig litt «redd» i begynnelsen, så han var alltid i nærheten og han var ikke så lenge ute i gangen faktisk. Og han brukte alltid å komme inn når han skulle på do…hehe. Det var vi glad for, følte vi hadde «kontroll» på han da. Han var alltid inne om natta og når vi skulle bort. Vi syntes det var tryggest. Gjorde det samme med Molly også.
  Nå har de katteluke og går ut og inn som de selv vil.

 5. Tusen takk for deres erfaringer! Lurer veldig paa dette…
  Vi faar se utpaa sommeren en gang, hva det blir til 🙂

  Det er jo baade dette med aa finne veien hjem, og dette med alle farer der ute (biler blandt annet)

 6. yvonne sier:

  Husker ikke akkurat alder på våre katter når de har blitt sluppet løse ute. Men vi starter alltid med å ha de løse på sommeren når vi er ute i hagen selv, såvi kan holde øye med dem.

  Og grattis med nytt kamera 🙂

 7. kristin sier:

  Hei! Søt liten frøken 🙂 Mine yngste katter, er vårkatter (født 6 april). Når de begynte og bli to månders gammel, begynte de og bli litt selvstendige, og det var vanskelig og stenge de inne hele tiden, når vi menneskene stort sett rusla i mellom huset og verandaen. Så de ble med ut på verandaen, og etterhvert med ut på plena allerede to måneder gamle de 😉
  Etterhvert fikk de være ute når vi ikke var ute (men kattemamma var med), og de lærte seg for at skulle komme når vi ropte. De var heller ikke ute på natten. Så den dag idag, når vi roper på de små, kommer de som noen små lyn 😀