aug 22

Epil-k9 Family and Friends Calendar 2011

Da er bloggen min klar til bruk, etter en del frem og tilbake med layout, farger o.l. Så får man bare se hva hva det blir ut av den 🙂

Mitt aller første innlegg vil jeg bruke til å reklamere litt for Epil-k9 Family and Friends Calendar 2011.

Det er en kalender utgitt av Epil-k9, en mail-liste og non-profit organisasjon for, og med, eiere av epilepsihunder.  I tillegg til mail-liste har de også chat 2 ganger i uken, og et veldig informativt arkiv. Dermed dekker de både det følelsesmessige behovet for å snakke med andre i samme situasjon, og også det store behovet man har for informasjon. Jo mere man vet, jo sterkere står man. Det er ikke alle dyrleger som vet like mye om epilepsi.

Jeg har funnet utrolig mye støtte i menneskene her. Ting jeg trodde jeg var alene om å føle og tenke, når det gjelder Tinka, var jeg ikke så alene om likevel. Det er en god følelse. Man finner alltid støtte, og gode råd her, og man kan lære mye av mange av de som har vært med ei stund.

Overskuddet av kalandersalget går til Emma’s Epilepsy Fund, North Carolina State University, hvor pengene brukes til forskning på medisiner til epilepsihunder. Dette kommer også norske hunder til gode. Man har i dag flere typer medisiner som fungerer greit. Mange hunder får desverre bivirkninger som sløvhet og skade på indre organer (som mage, nyre og lever). Med mere forskning som fører til bedre medisiner vil kanskje noe av dette kunne ungåes, og føre til bedre livskvalitet og ett lenger liv for mange hunder.

Når jeg snakker med folk i Epil-K9 har de fleste av oss til felles, at hund med større personlighet enn vår epi-hund, har vi aldri hatt. Kanskje det er all oppmerksomheten vi er nødt til å gi dem 24/7 som gjør det? Dette er sterke og livsglade hunder, som også kan kan være veldig sårbare. Det er hunder som fortjener å leve ett godt liv akkurat som andre hunder. Det er hunder som min Tinka.

Jo bedre medisiner man får, jo bedre livskvalitet kan hunder med epilepsi vente seg. Det er en kjempeviktig sak, min hjertesak.

Om du ikke skulle være overbevist, kan jeg jo fortelle at selvfølgelig er det et lite bilde av Tinka og co med i kalenderen også 🙂

Kalenderen koster 137 NOK. Dersom du ønsker å bestille, kan du gjøre det her.

http://www.canine-epilepsy.com/2011calendar.html

Norske kjøpere må betale via PayPal. Har du lyst til å bestille, men ikke har en PayPal konto, eller synes Paypal er litt skummelt, så kan jeg sikkert hjelpe deg med det  🙂

For mer informasjon om Epil-k9, ta en titt på websiden deres:  http://www.canine-epilepsy.com/

Comments are closed.